Relatietherapie
Tijdje terug hebben Daniel en ik 2 sessies relatietherapie gevolgd bij jullie,
Een klein verslag hoe het nu met ons gaat; Inmiddels zijn we weer een tijdje verder en ik moet zeggen dat het een stuk beter gaat met ons, we houden rekening met elkaar en spreken meer over onze gevoelens! We proberen meer tijd met z'n tweeën door te brengen en dat voelt goed. We hebben geleerd om ons meer bewust te worden van ons gevoel en erover te praten waardoor je weet wat er in elkaars hoofd speelt! Bedankt dat jullie ons weer een stuk in de goeie richting hebben geholpen, we hebben er zeker veel aan gehad en nog steeds! 
Daniel & Miranda
Individueel coachingstraject
Vrijwel zeker wist ik dat Prisma Coaching 'iets' voor mij zou zijn. Dat kwam aanvankelijk door de stukjes van Annemarie in ons plaatselijke krantje. Die spraken mij aan: uit het leven gegrepen! Maar nog beter werd het, toen ik Annemarie persoonlijk leerde kennen: wat een schitterende vrouw, warm mens met veel humor, compassie en kennis. Ze heeft me veel inzichten gegeven. Het is een feest met haar te spreken. Door Annemarie kwam Marc op mijn pad. Ook hij heeft me in korte tijd een aantal 'nieuwigheden' (mee)gegeven. In zijn yogalessen geeft hij iedereen de ruimte en complimenten en let goed op mijn welbevinden. Dank jullie twee, voor alles aan mij gegeven!
Anneke
Mindfulness & Integrale Yoga
Elke week kijk ik uit naar de woensdagavond: een moment voor mezelf waarin ik heerlijk kan ontspannen en tegelijk werk aan bewustwording en aandacht voor lijf en emotie. Ik heb geleerd dat het gaat om goed te voelen in plaats van je goed te voelen. Erg fijn om zo bezig te zijn met je chakra's, oefeningen en meditatie. Elk blok staat een ander thema centraal en dat wordt ragfijn verwerkt in de oefeningen: van Energetisch beheer (Andeweg) tot boeddisme. Je leert dus ook nog eens erg veel. Een aanrader!
J.Peters

Mindfulness & Integrale Yoga

Dank jullie wel voor de prachtige yoga-lessen, ik ervaar ze als voedend, helend, groeiend en rustgevend. Sommige oefeningen gebruik ik in mijn praktijk als natuurgeneeskundig massage therapeut, vooral het bewust blijven ervaren van mijn eigen lijf lukt me steeds beter. Mijn eigen energie te blijven ervaren en niet teveel "in" de client te duiken. Veel oefeningen herken ik uit mijn opleiding, maar die raken op de achtergrond op den duur. Door iedere week hiermee bezig te zijn voel ik mezelf stabieler worden.

(Marjolein Oldenkamp, natuurkundig massage therapeut)

Relatietherapie
 
Het was zeer nuttig. Het is nu aan ons om ons doel te bereiken omdat we nu bewust zijn van de verbeterpunten. Bedankt!
Jenny

Omgaan met kanker

Het was een hele leerzame periode. Een periode van herkennen en erkennen; van acceptatie van mijn eigen licht en donker; acceptatie van mijn lichaam zoals dat nu is en daarnaast een grenzeloos vertrouwen hebben in datzelfde lichaam en grenzeloos vertrouwen in mijn eigen kunnen.
All deze dingen heb je mij geleerd! Zelf zeg je daarvan: "Ik heb alleen maar gezaaid".  Ja, en ik heb de aarde om kunnen ploegen en het zaadje heeft wortel geschoten. Ik dank je hiervoor uit het diepst van mijn hart en ik hoop je nog vaak in mijn leven tegen te komen.

( Lies Postmus)

Relatiecrisis

Onze relatie stond op springen. De gesprekken en oefeningen hebben er toe geleid dat we ons bewust zijn geworden van onze projecties. We hebben geleerd om open te communiceren, elkaar te erkennen, goede feedback te geven, onze verwijten om te buigen naar verzoeken, om te gaan met onze emoties en oud zeer te verwerken. We hebben geleerd dat we beiden verantwoordelijk zijn voor ons eigen geluk. We kijken met dankbaarheid terug op dit proces. We genieten nu meer van onze verschillen in plaats van ze te bestrijden. Dank jullie wel! 

(anoniem)

Arbeidsconflict
"Ik heb de coaching als zeer positief ervaren, ondanks dat ik er erg sceptisch tegenover stond: - baat het niet, het schaadt ook niet- . In een korte tijd (al na 1 tot 2 keer) kreeg ik meer zicht op een aantal blokkades en leerde deze op te heffen. Ik kreeg daarvoor een aantal praktische handvatten om daar zelf mee door te gaan. Het effect was voor mij direct merkbaar: ik zat midden in een arbeidsconflict. Deze situatie blokkeerde mij en ik kon het niet loslaten. Door de coaching kon ik er makkelijker bovenstaan en me er minder door laten leiden. Ik voelde me weer sterk en krachtig. Hierdoor lukte het me om mijn eigen ontwikkeling en toekomst zelf weer in de hand te nemen." 
(Rinske M., beleidsmedewerker, gemeente )

Training samenwerking en communicatie
"Samen met Annemarie Masselman heb ik een workshop georganiseerd voor een ICT-afdeling binnen KPN. Via een "Best Gedragstraining" (o.a. Axenroos) hebben we de verschillende manieren van met elkaar communiceren doorgenomen en geoefend. Door deze samenwerking ben ik zelf als trainer gegroeid en is er op de afdeling meer openheid ontstaan, waardoor er beter samengewerkt wordt, zowel binnen de afdeling als met andere afdelingen. Concreet blijkt dit uit de resultaten van het jaarlijkse medewerkers-tevredenheidsonderzoek: de tevredenheid is flink gestegen! M.n. op het gebied van samenwerken en vertrouwen naar elkaar zijn de cijfers enorm omhoog gegaan. Mede door de workshops!" 
[Jose de Weerd, senior consultant KPN].
Burnout
"2 jaar geleden werd ik volgens mijn huisarts geconfronteerd met een burn out: verhoogde bloeddruk, hartritmestoornissen, zware vermoeidheid. Via mijn werk had ik contact met Annemarie over het opleiden van leerlingen in mijn bedrijf. Op dat moment zat ik in het begin van mijn burn-out, en begreep al snel dat Annemarie mij kon coachen met mijn problemen. Haar eerste goede raad was om d.m.v. yoga te leren ontspannen, goed te ademen en mijn lijf weer te voelen. Via een intensief coachingstraject met Annemarie Masselman heb ik rust en structuur in mijn (werk)leven gebracht, signalen leren herkennen als ik teveel hooi op mijn vork neem en geleerd dat praten en overleggen veel resultaat oplevert. Momenteel gaat het goed met mij, maar merk wel dat mijn grenzen weer bereikt zijn. Zal wederom niet aarzelen om Annemarie te vragen of ze mij wil coachen." 
[ N.N., directeur/eigenaar bedrijf] 

Welzijn en presteren op het werk
Het opruimen van mijn blokkades door het integraal toepassen van de verschillende therapieen heeft mij inmiddels zeer snel succes opgeleverd in mijn werk. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen en voel me krachtig. Het werkt echt op alle gebieden. Ik luister goed naar mijn lichaam, wanneer ik voel dat ik "ergens" tegen aanloop probeer ik eerst zelf dit te "tackelen". Lukt dit niet of niet snel genoeg, dan maak ik dankbaar gebruik van Prisma Coaching." 
[Els van Keulen, financieel adviseur]

Van ‘ongeneeslijk’ ziek naar kerngezond
‘Colitis Ulcerosa’ luidde de diagnose van de artsen. Na jarenlang tobben en totaal uitgeput had ik de strijd bijna opgegeven en stond op het punt om een stoma geplaatst te krijgen. Toen ontmoette ik ‘bij toeval’ Annemarie Masselman. Zij heeft me gecoacht naar levenskracht, levenslust en geloven dat heling mogelijk is! Ik ben door de tunnel van een ‘ongeneeslijke’ ziekte gegaan om te ontdekken dat liefde en geestkracht werkelijk wonderen kunnen verrichten. Aan het eind van deze tunnel vond ik licht en gezondheid. Ik heb geleerd dat ik nieuwe keuzes kan maken. 
Deze indringende ervaring heeft ertoe geleid dat ik mijn leven radicaal heb omgegooid. Ik ben omgeschoold tot o.a. Gestaltleraar/trainer, Mind Body Coach, Trance Dance Master,  NLP Master Practioner en Docent Integrale Yoga. Deze kwaliteiten zet ik in als partner binnen PRISMA. 
(Marc Henzen)

Collegiale Intervisie
Met een groep van 18 zelfstandig opererende opleidingsadviseurs hebben we een project collegiale intervisie gedaan olv Annemarie Masselman. In eerste instantie was de sfeer wel wat afwachtend, maar gaandeweg werd duidelijk hoe leuk en waardevol het kan zijn om van ervaringen van anderen te leren. De persoonlijke manier van coachen van Annemarie Masselman heeft zeker bijgedragen aan de veiligheid van het proces en de opbrengst van het intervisieproject.
(Nicoline Caljé, opleidingsadviseur/trainer SVGB kenniscentrum)

Alles tegelijk; scheiden en kanker

Ik heb de begeleiding als zeer prettig en positief ervaren.Omdat dit een keerpunt in mijn leven is moet ik nog maar zien hoe alles gaat lopen maar heb daar wel steeds meer vertrouwen in.

Linda

Spiritual Cinema / Reflectieavonden

Ik vond het een gezellige en leerzame avond waar ik veel energie van heb gekregen, heerlijk om met een groep gelijk gestemde mensen te zijn en ervaringen uit te wisselen.
 
De film 'the Gift' was voor mij letterlijk een geschenk uit de hemel. 
Mijn eigen weg gaan, keuzes maken voor een nieuwe baan vanuit mijn hart, wat ik wil en leuk vind en niet wat het UWV mij voorschrijft. Vertrouwen dat ik een baan vind die bij mij past. Het is geen makkelijk proces, maar langzaam kom ik stapjes dichterbij een nieuwe baan, gaat het stromen bij het leren kennen van mensen en krijg ik langzaam ideeen hoe ik mijn leven wil inrichten in mijn vrije tijd en heb ik uitzicht op een huurwoning. Deze inzichten heeft mij 'the gift' nogmaals gegeven. Kortom ik ben op het juiste pad om mijn leven te creeeren zoals ik dat wil vanuit liefde voor mezelf wat mij intens gelukkig maakt en wat er ook gebeurt in mijn leven, ik weet dat het goed komt als ik maar blijf vertrouwen.
Als je vertrouwt ga je nooit stappen achteruit alleen maar vooruit.

Ellen  

Columns / Blogs

Ik moet bekennen dat ik niet zo bijhoud om de hoeveel tijd je een artikel/column plaatst. Maar als ik ze zie, lees ik ze altijd. Je hebt een prettige manier van schrijven. Wijsheden doorgeven zonder belerend te zijn, en dat vind ikzelf altijd een verademing. Hoe dan ook, ik vond het artikel 'Geven is Ontvangen' hartstikke leuk. En ik kan me de voorpret heel goed voorstellen. Dit is even tussendoor over voorpret. 

Vorig jaar heb ik hartjes van vilt gemaakt, gevuld met wol, met daarop symbolen geborduurd. Die heb ik in de bomen en struiken langs de Eilandseweg gehangen en verder tegen niemand iets gezegd. Ik heb een voorpret gehad, ik moet er nog om gniffelen. Ik zag voor me dat mensen aan het wandelen waren, druk met elkaar pratend, en door dat gesprek niet direct oog voor de omgeving. En dan hangt er ineens een oranje hartje in een struik. Huh? Moejje nou kijken! Hahahaha, als ik die verbazing voor me zag, moest ik al lachen. En bijvoorbeeld mensen die naar hun werk fietsen, blik op oneindig, tegenwind, balen want nare vergadering, en dan ineens een knalblauw hartje dat daar in een boom naar hen zwaait. Zie je het voor je? Hahahahaha. Dus ik kan me zo goed voorstellen dat jullie voorpret hebben (gehad) over de gratis lezing/workshop. 

Wat ik ook geweldig vind, is dat jullie zo’n positieve houding uitdragen. Begrip hebben voor alle emoties die een mens kan bestormen, en altijd weer die positieve benadering in je artikelen. Ik kan alleen maar zeggen: chapeau!  

Trouwens, dat voorbeeld dat je gaf over Marc vond ik zeer herkenbaar. We kunnen soms zo moeilijk ontvangen. Maar… al doende leert men. 

Kortom, ik lees je artikelen altijd en sommige blijven plakken, zoals die over vergeving (een geweldige benadering, die ik nu ook toepas, en heel fijn dat je dat hebt gedeeld met de mensheid), en dat artikel over je ouders. Die laatste is overigens al van een tijd geleden. Maar dat artikel raakte me meer op een andere manier. Dus toen heb ik een kaarsje voor jullie gebrand.  

Nou, lieve Annemarie, ik wens jou en Marc een heerlijke zondag en voor 19 april: HEEL VEEL PLEZIER! Ik weet zeker dat dat gaat lukken.

 Marian