Succes

07 mei 2013 - Marc Henzen

In de maand april hebben wij twee avonden een gratis lezing/workshop ‘Leuker Leven’ verzorgd in De Herberg in Nederhorst den Berg. Beide avonden waren gevuld met ruim 100 belangstellenden!  We zijn overladen met bedankjes, bloemen en kado’s. Het was een succes! De avond stond in het teken van interactie, communicatie en het krijgen van meer bewustzijn en afstemming tussen je denken, voelen en  handelen. Hiervoor hebben we de deelnemers praktische oefeningen aangereikt die soms ook hilarisch waren. Naast ‘confronterende’ inkeermomenten is er  vooral uitbundig gelachen. Lees meer...

Comfortzone

Succes ligt vooral buiten je comfortzone. Daar leer je nieuwe dingen over jezelf. Voor zo’n grote groep staan is nieuw voor ons. Het was spannend,  maar we zijn blij met het resultaat! Hoe vaak stap jij uit je comfortzone om nieuwe dingen te ontdekken over jezelf? Er is moed voor nodig om jezelf te laten zien zoals je bent. Vaak denken we dat we iets al moeten kunnen, voordat we het mogen proberen, maar dat is niet waar. Wat heb je te verliezen?

Moed

Theodore Roosevelt heeft hierover een prachtig stukje geschreven: “Het is niet de criticus die telt; niet degene die ons erop wijst waarom de sterke man struikelt, of wat de man van de daad beter had kunnen doen. De eer komt toe aan de man die daadwerkelijk in de arena staat, zijn gezicht besmeurd met stof, zweet en bloed; die zich kranig weert; die fouten maakt en keer op keer tekortschiet, omdat dat nu eenmaal onvermijdelijk is; die ondanks dat toch probeert iets te bereiken; die groot enthousiasme en grote toewijding kent; die zich helemaal geeft voor de goede zaak; die, als het meezit, uiteindelijk de triomf van een grootse verrichting proeft, en die, als het tegenzit en als hij faalt, in elk geval grote moed heeft getoond.”

De kracht van kwetsbaarheid

We vinden het  mooi als een ander zich kwetsbaar durft op te stellen, maar als we het zelf doen schieten we in de stress en schamen we ons voor onszelf. Van jezelf moet je perfect zijn, terwijl anderen dat echt niet van jou verwachten. Je hoeft alleen maar eerlijk te zijn over je eigen imperfectie en kwetsbaarheid. Spreek je uit over je onzekerheden, dit haalt al heel veel spanning weg,  erken dat je ze hebt en doe ‘het’ dan toch. Daarmee toon je grote moed. Je bent pas echt krachtig als je kwetsbaarheid er ook mag zijn. De oerangst voor afwijzing speelt zo’n grote rol in ons leven. Spreek voortaan liefdevol tegen jezelf en moedig jezelf aan.  Waardeer jezelf om de risico’s die je durft te nemen. Zonder dat kun je  geen grootse successen boeken. Je leeft nu. Laat geen mogelijkheden en kansen liggen om je volle potentieel te bereiken, alleen maar omdat je angst je belemmert. Overwin jezelf en leer genieten van álle ervaringen! Als je hierbij een steuntje in de rug nodig hebt, neem dan eens contact met ons op, of meld je aan voor onze interactie- en communicatietraining.

Geef hieronder eens antwoord op de volgende vragen:

  1. Wanneer ben jij uit je comfortzone gestapt?
  2. Wat heeft dit je opgeleverd?
  3. Hoe ga jij om met je kwetsbaarheid?

Opmerkingen: 1

  • Yvo van Wissen 21 aug

    Dag dame, De kracht van kwetsbaarheid en het citaat van Roosevelt zijn een directe kopie van het werk van Brené Brown en haar TED-talks en haar boek Daring Greatly. Vermeldt je haar ook ergens als bron? Groetjes, Yvo van Wissen

Voeg opmerking toe

Email again:


GRATIS readers
aan te vragen via ons contactformulier!
______________________