Totale overgave

20 april 2016 - Marc Henzen

Overgave is een passieve daad: je besluit om iets te laten zijn zoals het is. Je laat je gevoelens vrij en je ontspant daarin en dat kan pas als je alle gevoelens eerst helemaal hebt toegelaten en beetgepakt! Lees meer...

Het belangrijkste wat je in het spirituele leven kunt bereiken, is totale overgave. Om je te kunnen overgeven, moet je vrij zijn van allerlei ego-zaken. Het betekent jouw wil loslaten en blind varen op de hoogste wil van het bestaan. Het is een oervertrouwen in dat wat het levensproces aanstuurt. Alles heeft zin. Je bent gehoorzaam aan de innerlijke stem, aan het leven. Je kijkt voorbij ‘je eigen stuk’ naar waar de situatie om vraagt. Een vrije geest die zich heeft overgegeven zal vrede, kalmte en innerlijke kracht ervaren. Het betekent dat je alles geeft wat van jou is, je innerlijk en je uiterlijkheden, onvoorwaardelijk, zonder er iets voor terug te verlangen.

Overgave is een passieve daad: je besluit om iets te laten zijn zoals het is. Je laat je gevoelens vrij en je ontspant daarin en dat kan pas als je alle gevoelens eerst helemaal hebt toegelaten en beetgepakt. Overgave is de dingen niet beredeneren vanuit je gedachten en ervaringen maar vertrouwen op de synchroniciteiten die je mag volgen en die je worden aangereikt.

Niets doen is de eerste stap. En dan kijken wat zich allemaal in je leven aandient. Fijne dingen? Of niet-fijne dingen? Hoe zit het met je oordelen over de zaken die zich in je leven aandienen? Wat maakt dat je het een als ‘fijn’ betitelt en iets anders als ‘niet-fijn’? Er zijn vele lessen te leren voordat je overgave bereikt. 

Ego-zaken

Ons ego is het heel vaak niet eens met wat zich aandient in ons leven. Het ego wil belangrijk gevonden worden. Het ego wil macht, aanzien, wil graag in het middelpunt van de belangstelling staan. Het is zeker een hele klus om te leren zien dat je het ego niet bént, maar hébt. En dat jij de baas bent over je ego. Dan kun je je ego in dienst van jou zetten, in plaats dat je ego jou bestuurt.

Dit egoproces hangt voor een flink deel samen met het proces van overgave. Als je bereid bent om te kijken naar de rol die je ego speelt in je leven is de beloning groot. Dan wordt je leven eenvoudiger, het levert je veel meer energie op (eigenlijk heeft het je vroeger veel energie gekost, om je ego z’n ding te laten doen).  

Wonderen

Mijn partner Marc is 13 jaar lang ‘ongeneeslijk ziek’ verklaard geweest (Colitis Ulcerosa). Pas toen hij op de bodem van de put zat opende hij zich voor andere wegen. Hij bereikte het stadium van totale overgave, en kreeg het inzicht dat alles ergens toe dient, ook al snapte hij er op dat moment niks van. Zijn genezingsproces kwam flink op gang. Binnen 2 jaar was hij volkomen genezen, waarbij zijn artsen van een wonder spreken. Voor Marc was overgave het keerpunt in zijn leven. Hij is nu zelf een fantastische therapeut en coach die zich als geen ander kan inleven in de problematiek waar sommige mensen mee worstelen. Als je het stadium van totale overgave bereikt, verandert je leven drastisch!

Laat hieronder weten hoe jij aankijkt tegen het begrip overgave en inspireer zo anderen. Dankjewel!

Opmerkingen: 11

 • Ineke 22 jan

  Vandaag bij cranio zat ik vlakbij deze overgave. Sinds vorig jaar maart ziek fysiek, waaruit depressie en zaken uit mijn jeugd naar voren kwamen. Na een opname van 7 weken nu weer drie weken thuis. Onrust, down, alles komt voorbij. Ik ben het zo zat, ik wil alleen nog maar er zijn. Laat het maar gebeuren en dan lukt het niet, teveel angst kwam naar boven....
 • dDxgPymkwYVl 11 feb

  wscjFtgSGhyWB
 • cqDVpCxaZTbPAHB 11 feb

  TxuPbSmOrX
 • dFxENGDkXPs 13 aug

  xDeKWbNJ
 • UORnQzhSoxWE 13 aug

  HUQXjRGJBuLhpD
 • znVPakwYiUqL 23 aug

  fCNydPAOckrTVJa
 • kutMQEpzCe 23 aug

  PFVBDWmTY
 • WTbuIJipoSerwVOK 31 aug

  UMJytdWrF
 • BypVOhxgJKwibM 31 aug

  MQdgpKykiDS
 • ZrjnzHefQDgi 17 okt

  qTJiAORFjxL
 • ScxPwVeoXnE 17 okt

  qgSwltGHLUEBIY

Voeg opmerking toe

Email again:


GRATIS readers
aan te vragen via ons contactformulier!
______________________