Vertrouwen op je intuïtie

26 februari 2014 - Marc Henzen

Doe jij weleens dingen tegen beter weten in of ervaar je vaak tegenslag? Kijk dan eens naar je intuïtie! Albert Einstein zegt over intuïtie het volgende: “De intuitie is een Godsgeschenk, de ratio een dienaar; ergens in de tijd zijn we de dienaar gaan aanbidden en het geschenk vergeten”.  Lees meer...


Conflict tussen denken en voelen

In het meest ideale geval volg je je intuïtieve ingevingen en stuur je dit proces bij door rationeel denken.  Helaas werkt het vaak andersom; we vertrouwen in de eerste plaats op ons verstand, en daar bungelt het gevoel een beetje achteraan.  Als je een probleem moet oplossen of voor een keuze staat ga je meestal eerst argumenten op een rijtje zetten en onderzoeken, voordat je luistert naar je hart. Je ‘weet’ dat het antwoord daar voor je klaar ligt, maar je blokkeert, voelt angst, gaat twijfelen en daardoor lukt het niet.

Wat is intuïtie?

Intuïtie begint waar het denken eindigt. Intuïtie werkt als een ‘ingeving’, een vorm van ‘direct weten’, zonder dat je dit bewust beredeneerd hebt. Intuïtie betekent in het Latijn ‘intuere’, wat betekent ‘innerlijk zien’. Het is je innerlijk kompas. Het is het vermogen dat ieder mens heeft om heel snel situaties in te schatten en een besluit te nemen. Het is gebaseerd op ervaring en kennis die je in je onbewuste al ergens hebt opgeslagen. Deze wijsheid dient zich aan op momenten die je onbewust herkent. Als je open staat voor deze innerlijke wijsheid gaat het nemen van besluiten sneller en makkelijker en is de kwaliteit van deze beslissingen ook beter. Als je intuïtie beïnvloed is door allerlei angsten en vooroordelen, ontstaat er een soort ruis die kan leiden tot ‘foute’ beslissingen. Je verwart dan gevoel/emotie met intuïtie. Echte intuïtie faalt nooit, je wéét dan gewoon dat het klopt.

Mindset en Hartsvragen

Intuïtie laat zich niet dwingen, maar je kunt wel een besluit nemen hiervoor open te staan. Intuïtief zijn is vooral een kwestie van het loslaten van de controle die je gewend bent te hebben door zaken met je verstand te benaderen. Veel praten helpt je intuïtie niet; stilte  en innerlijke rust geeft haar de mogelijkheid om naar buiten te komen. Om je intuïtieve signaal te horen of te voelen is het nodig om níet te denken! Om je denken buiten spel te zetten kun je jezelf ‘Hartsvragen’ stellen waardoor je eerder voelt wat je intuïtieve antwoord is. Hier zijn een paar voorbeelden: 'Als je alles mag wensen, wat zou je dan willen? Wat zou je doen als je geen angst had? Wat zou liefde doen? Waarvan krijg je het meeste energie? Wat maakt je blij? Hoe zou je hierop terug willen kijken als het allemaal achter de rug is? Wat wil hier gebeuren...?' Schrijf de verschillende keuzemogelijkheden op aparte papiertjes, leg ze verspreid op de grond en stap een voor een op een optie om er letterlijk even helemaal bij stil te staan: wat voel je hierbij, welke beelden komen er in je op? Openstaan voor je intuïtie kan je een hoop tijd en moeite besparen!

Deel alsjeblieft hieronder met je mede-lezers hoe jij met je intuïtie omgaat. Wat helpt jou om de 'juiste' beslissingen te nemen?

Opmerkingen: 4

 • Trudy 02 mrt

  soms gaat het vanzelf en soms twijfel ik of het intuïtie is danwel verbeelding en dan blijkt achteraf dat het wel mijn intuitie betrof haha, dus inderdaad wanneer het hoofd ermee aan de haal gaat slaat twijfel vaak toe.
 • Petra 26 mrt

  Al als kind had ik dat stemmetje in mijn hoofd dat mij goede raad gaf of aanwijzingen. Nu is het meer telepatisch geworden, een gevoel. Ik spaar de uitgezegels van de Jumbo. Het gevoel zei mij onder een rek te kijken bij een totaal andere winkel. Een beslist onlogische plek, maar in een hoekje lag toch een zegel! Mijn gave is verborgen dingen te vinden, ook mensen. Samen met mijn intuïtie probeer ik nu onopgeloste zaken op te lossen, zoals waar Maddy en Natalee zijn. Wat er met de verdwenen schilderijen gebeurt is, Els borst en vlucht 370.en vele anderen. Niemand gelooft dat ik deze onopgeloste zaken kan helpen op lossen en wil daar iets mee doen, dat maakt zo naar en moedeloos. Ikbegin ondertussen een enorme hekel aan de politie te krijgen, alleen omdat sommige mediums niets nuttigs bij konden brengen bij een zaak, word iedereen maar op de hoop van charlatans gegooid. Mocht er iemand een mysterie hebben, misschien kan ik helpen met de oplossing. Pmorsman@gmail.com
 • Adriaan 07 mrt

  Ik vertrouw altijd op mijn intuïtie, daarom ben ik zo gelukkig.
 • Bea Bateswar 27 okt

  Ik heb alle vertrouwen in mijn intüitie ik probeer altijd dat mijn problemen opgelost is zo dat ik weer op een neutraal manier verder kan. ik heb ook last van een stemmetje in mijn hoofd ik lees veel en goeie hulp gekregen dat heeft dus goed geholpen......Gr.....Bea

Voeg opmerking toe

Email again:


GRATIS readers
aan te vragen via ons contactformulier!
______________________