Voel jij je ook net een jojo?

27 september 2010 - Marc Henzen

Vraag om de GRATIS reader; 32 pagina's, vol informatie,  oefeningen en tips, via ons contactformulier.

Je bent een vat vol tegenstrijdigheden! Je schiet heen en weer tussen uitersten, tussen hoogte en dieptepunten, licht en donker, sterk en zwak, liefde en haat, warm en koud, leven en dood....EN - EN! Lees meer...

Wat levert energie op?

Alles wat bestaat is te onderscheiden in tegengestelden. Dit vormt als het ware een eenheid van tegendelen. Het een kan niet bestaan zonder het ander, het krijgt van elkaar z'n betekenis! Alles vindt zijn kracht door te bewegen tussen tegengestelden, twee uitersten, twee polen, net als een batterij; plus en min. Waar de ene pool aanwezig is, is impliciet de polaire kwaliteit aanwezig. Tegengestelden of polariteiten hebben dan wel tegendraadse kwaliteiten, maar ze horen bij elkaar. Ze kunnen elkaar hierdoor juist verrijken. Alles is fundamenteel verbonden en kan los van elkaar niet bestaan. Hoe voller je vormgeeft aan je kwetsbaarheid, hoe groter je kracht zal zijn!

Schaduw
In wisselwerking met je omgeving ontwikkel je sommige kwaliteiten meer en andere minder. Sommige polen raken overbelicht en andere komen in de schaduw terecht. Soms raak je in een pool gevangen en heb je geen contact met de bijbehorende tegenpool. Je bent als het ware centrifugaal weggeslingerd van het centrum, door omstandigheden, je bent uit evenwicht!

Projectie
Als je bijvoorbeeld alleen maar sterk wilt zijn en geen ruimte biedt aan je zwakke kant, je kwetsbaarheid, dan zal je om evenwicht te kunnen ervaren tussen deze beide aan elkaar verbonden uitersten, deze eigenschappen aan anderen uitbesteden. Je ziet dan gemakkelijk de zwakke kant van anderen. Je gaat het conflict liever aan met de ander, dan erkennen dat beide eigenschappen om harmonie strijden binnenin jezelf! Dat is projectie; bij de ander zien wat je in jezelf moeilijk kan of wil zien.

Het centrum
Het centrum tussen beide uitersten is het punt van gewaarZIJN, het creatieve middelpunt, de vruchtbare leegte, het contactpunt ook! Van hieruit is alles binnen handbereik. Je hoeft slechts te kiezen; links of rechts... In het centrum kun je alles zien zoals het is, met inbegrip van het tegengestelde. Polen komen hier samen in een punt. Niet kiezen is ook een keuze! Je heft de dualiteit op door het niet-gekozene bij je keuze te betrekken.

Levensdoel
Het middelpunt kun je zien als het levensdoel; de integratie van al je polariteiten en evenwicht (heelheid) bereiken. Vanuit het centrum kun je zien wat er is en ZIJN. Hier ben je in je essentie! (Je essentie is dat deel van je waarmee je geboren bent en dat geen product is van je opvoeding of onderwijs. Het deel van je dat 'ik ben' kan ervaren)

Ervaring van leegte
Als je de ervaring van je essentie bent kwijtgeraakt, uit zich dat in een onbewust zoeken. Je ervaart leegte in jezelf, een verlies van eenheid, je weet niet wat je zoekt, en het lijkt alsof de vulling van buiten moet komen. De ervaring van leegte is moeilijk te dragen. Je vermijdt dit gevoel door de leegte op te vullen met iets anders (eten, snoepen, alcohol, sigaretten, drugs, seks, werk etc). Meestal geeft dit geen werkelijke bevrediging en blijft de leegte bestaan, en dus ook het zoeken.

BewustZIJN
Alle verandering begint bij gewaarzijn en bewustwording. Dit ligt ten grondslag aan alle mogelijkheden tot verandering en creatieve aanpassing. Met bewustzijn kun je alle mogelijkheden die een mens tot z'n beschikking heeft uitdiepen. Je bent nooit uitgegroeid en de pijn die hierbij hoort is de moeite waard. Ieder ogenblik is een nieuw begin.

De kracht van een coachingstraject
Een coachingstraject kan een (r)evolutie voor je bewustzijn betekenen! Geluk is een reële doelstelling; een doel dat je kan bereiken door positieve stappen te zetten. Als je begint te ontdekken welke factoren leiden tot een gelukkiger leven, zul je leren hoe de zoektocht naar geluk niet alleen jezelf als individu tot voordeel strekt, maar ook je familie en de maatschappij in het algemeen. Door dieper te kijken naar de verschillende aspecten van de gebeurtenissen in je leven en jezelf de vraag te stellen - " wat levert dit me op, wat kan ik ervan leren?" - kun je misschien het 'geschenk' ontdekken in de situatie, hoe lelijk de verpakking er misschien ook uitzag.

Onze gereedschapskist
PRISMA Coaching heeft een uniek concept ontwikkeld waarbij alle niveaus worden aangesproken; het fysieke, emotionele, mentale, en spirituele niveau. In onze goed gevulde gereedschapskist zit o.a: Gestaltpsychologie, NLP, NEI, OMEGA, RET, EFT, MIR, Cognitieve gedragscoaching, Acupressuur, Chakra-balancing, Reflexologie, Ademtherapie fonoforese en Integrale Yoga.

Het is onze ervaring dat de meeste mensen voldoende hebben aan een traject van 5 sessies van 1,5 uur om daarmee hun eigen gereedschapskist weer op peil te brengen om zo de gewenste verbeteringen te realiseren in hun leven.

Investering
Een traject van 5 sessie van 1,5 uur kost € 595,-, inclusief B.T.W, een werkboek vol extra handvatten, de CD Emotioneel Evenwicht en Email coaching. V
raag onze brochure aan, of bel voor meer informatie naar PRISMA Coaching T: 0294-253104 / 0641-814252,
Info@prismacoaching.nl  www.prismacoaching.nl

Vraag om de gratis reader 'van EGO naar Emotioneel Gezond Ontwaken' of het rapport Zelfheling vol zelfhulptips, via ons contactformulier.

Opmerkingen: 3

  • Corrie Wouters 17 okt

    Ik wil jullie even laten weten dat ik de readers heel boeiend en leersaam vind. Ik kan ze iedereen aanraden. Ook heel leuk dat jullie zoveel mensen een kans geven om ze te lezen. Vriendelijk bedankt daar voor. Groetjes Corrie Corrie wouters Oktober 16, 2010
  • Marije 07 mei

    Wat geven jullie heerlijke en interessante informatie! Genot om te lezen!
  • Edwin Penning 04 jun

    Dag, Wilt u mij de reader: van ego naar gezond ontwaken mailen? Tot spoedig Edwin

Voeg opmerking toe

Email again:


GRATIS readers
aan te vragen via ons contactformulier!
______________________